Kilometerlange file op A7 bij Frieschepalen

FRIESCHEPALEN – Op de snelweg A7 bij Frieschepalen is zondag rond het middaguur een file van zo’n twee kilometer lang ontstaan. De file ontstond nadat er meerdere auto’s van de weg raakten vanwege de gladde snelweg. Daardoor kwam het verkeer tussen Marum en Drachten helemaal stil te staan.

De file staat in de richting van Groningen naar Drachten. Het is nog onbekend hoelang de file gehandhaafd zal blijven. De wegen zijn nog altijd glad waardoor verkeer rekening moet houden met vertraging.

Ook een stukje eerder, bij Marum, ging het mis. Een auto belandde daarbij tegen een hekwerk. Berger Collewijn werd ingeschakeld om deze te bergen.
Daarna was het weer mis in de richting van Marum. Twee auto’s raakten daarbij beschadigd, waarbij één van de wagens op de zijkant belandde. De andere auto belandde in de sloot. Ook hier werd berger Collewijn ingeschakeld. Door deze aanrijding ontstond er een kilometerlange file van Frieschepalen richting Marum.

Tenslotte werden de hulpdiensten nog naar de A7 bij Nuis gestuurd. Ook hier stond een auto tegen de vangrail. De brandweer van Marum hoefde hier weinig te doen, evenals de ambulance. Berger Collewijn mocht ook hier het voertuig afvoeren.