Lichtgewonde bij aanrijding Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Bij een aanrijding tussen drie personenwagens op de Vierhuisterweg in Surhuisterveen is zaterdagochtend één persoon lichtgewond geraakt. Bij de Formido ontstond een aanrijding tussen drie auto’s. Omdat er een rij auto’s stond, reed een bestuurder vanaf de parkeerplaats tussen deze rij auto’s door om linksaf te slaan. Van rechts kwam echter ook een auto en deze bestuurder kon een aanrijding niet voorkomen.

Door deze aanrijding botste de auto die de weg wilde oprijden tegen een andere auto. Door de aanrijding werd de weg versperd. Personeel van de Formido regelde het verkeer. Een in de rij staande Qbuzz-bus kon echter niet passeren. De chauffeur besloot daarop de bus te keren. Daarbij werd een paaltje over het hoofd gezien. De chauffeur reed daar tegenaan, waardoor de ruit van de voordeur sprong.

Berger Van Kammen heeft de drie personenwagens afgesleept. Voor de bus werd door Qbuzz een andere bus geregeld. Een gewaarschuwde ambulance heeft zich over het slachtoffer met rugklachten bekommerd. Deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.